Choklad och romRom- och chokladprovning
Kvällens föreläsare har en diger meritlista. Sommelier, kakaobonde, författare och restauratör är några av de titlar han kan presentera sig med.

Uppväxt i västindien kom han tidigt i kontakt med både rom och choklad. När han började arbeta på restaurang Sjögräs såg han till att romutbudet blev stort och unikt. Samlarobjekt från så långt tillbaks som 20-talet finns att beställa.

Under 2000-talet har han varit ett känt namn inom chokladvärlden, främjande kvalitetschoklad på mässor, event och via föreläsningar. För ett par år sedan öppnade han en choklad- och kaffe butik vägg i vägg med restaurang Sjögräs, som han är delägare i. Hans egen choklad från plantaget säljs i exklusiva butiker runt om i världen.

Provningen
Under ca 90 minuter guidas sällskapet entusiastiskt genom  romen och chokladens historik, produktion som kryddas med personliga anekdoter smakrikedom. Ni provar årgångschoklad och olika chokladkreationer tillsammans med fyra sorters vällagrad rom, som serveras i hans egendesignade romglas.

Karibisk middag
Före eller efter provningen avnjuter ni en tvårättersmiddag med västindiska köket med hjälp av lokala kryddor och råvaror.

Den prisbelönta restaurangen är intim och ett öppet kök ger den som vill möjligheten att studera kockarnas arbete. Handplockad och rutinerad personal borgar för ett resultat utöver det vanliga.

Menyförslag
– Five Spices Tonfisk – Krabba creole, salsa, chandon beni
– Jamaican Spring Jerk Chicken – Sötpotatispure,  karibisk ragu,
ockra, plantains