Kappsegling_aktiviteterstockholm

Kappsegling som förtagsevent
Tjuv- och rackarspelet innan start är en viktig ingrediens i kappsegling. Segling är verkligen lagarbete på hög nivå, alla har en viktig roll och det gäller att sköta sin uppgift i samklang med resten av besättningen. I kappsegling spelar taktiken stor roll. Att stjäla motståndarnas vind, byta riktning i rätt läge, spärra av och skaffa sig bästa möjliga position när startskottet går. Till detta läggs såklart besättningens samspel och att varje individ sköter sin uppgift på bästa möjliga sätt. Inga förkunskaper krävs, med på varje båt är en erfaren instruktör.

Seglingsevent
Samling vid Skogshem och Wijk på Lidingö. Deltagarna får seglarställ, flytväst och en ordentlig genomgång av regler och seglingsteknik av de erfarna instruktörerna. Ni seglar specialbyggda J/92:or, 9.20 långa. Sällskapet delas in i lag om fem och beroende på hur många ni är tävlar upp till sex båtar i taget mot varandra, samtliga lag seglar minst två heat. Banan läggs på Hugestafjärden, direkt utanför konferensanläggningen. Banan är av typen kryss/läns, ni seglar med och mot vinden, och tar ungefär tio minuter per race. På varje båt följer en coach med för att instruera och komma med taktiska råd. Tre båtar som försöker överlista varandra betyder snabba beslut och åtgärder. Det här är teambuilding i sin renaste form.

Middag
När adrenalinet efter dagens finalrace går ned gör sig hungern påmind. Sjön suger heter det ju. Bra då att det finns bokade bord i Skogshems matsal, där det bjuds på rejäl trerättersmiddag. Ambitiös köksmästare och rutinerad serveringspersonal ser till att ni blir belåtna.

Menyförslag
Sikaforsröra med sikrom samt spisbröd
* Oxfile med pommes fondant och konjakssås
* Dessertbuffé

Programförslag med cirkatider
13.00   Genomgång och ombyte till segeställ
13.40   Båtarna lämnar bryggan
14.00   Start av dagens första race
16.30   Seglingarna avslutas med prisceremoni och aftersail
17.30   Trerättersmiddag serveras på Skogshem & Wijk