Gocart på vatten
Speedcats – Gocart på vatten
Lätta båtar och starka motorer är en fartfylld kombination. Prova världens snabbast växande motorbåtssport med företaget.

Båtarna
Speedcats® designades ursprungligen för att användas som livräddningsbåtar i de farliga vattnen runt Sydafrikas kust. Eftersom skrovet är väldigt lätt, 78 kg, och motorerna starka accelererar ekipaget otroligt snabbt. Maxfarten är över 45 knop. Närheten till vattnet och en relativt liten båt gör att farten känns hisnande. För att kunna gasa på ordentligt behövs två personer, den ena sköter motorn och den andra ”burkar”, d.v.s. flyttar sin kroppstyngd i farkosten, det är ett samspel mellan besättningen.

Träning
Vid ankomst får samtliga deltagare byta om till torrdräkt, flytväst och hjälm.
Efter en kort genomgång av säkerhet och båtarna åker deltagarna en testrunda med instruktörena för att lära sig grunderna. Därefter tilldelas tvåmannalagen varsin båt och träningskör. Bägge prövar att styra och burka.

Tävlingsrace
När samtliga deltagare känner sig bekväma med bägge positionerna börjar tävlingen.
Två båtar i taget tävlar mot varandra i varje race. Det gäller att runda markörerna i högsta möjliga fart, det är här samspelet verkligen spelar stor roll. Företagets bästa team koras.(Bästa tid vinner och hyllas av kollegorna?)

Plats
Man kan köra Speedcats varsomhelst där det finns vatten och är tillåtet, men nedan hittar ni ett beprövat och trevligt upplägg.

Jungfrusunds Marina – Restaurang Jungfrusund
Efter ungefär en timmes fartfylld racing byter ni om, och går till marinans uppskattade restaurang, där bokade bord och en smaklig trerättersmiddag väntar er. Köket är lovordat

Menyförslag
* Chevrégratinerad primörsallad med gulbetor, rödbetor, jungfrusallad citron/honungsvinaigrette
* Tryffelspäckad vårkycklingfilé med smörade späda morötter och sparris örter och rosmarinsky
* Fruktcocktail med sorbet toppad med cava