Libanesisk matlagning med företaget

Laga libanesisk mat med kollegorna
En mycket social aktivitet för företag. Avslappnat och mingelvänligt men ändå med prestige och lite tävlingsnerv.

Ni tillreder meze, ett orientaliskt smörgåsbord med ett 20-tal olika rätter, kalla som varma. Kändisar från orientaliska köket som Hoummous och falafel tillreds såklart, men kanske även helt nya bekantskaper, till exempel den naggande goda lammkorven Makanek, smaksatt med kryddpeppar och pinjenötter.

Arbetsgång
Till skillnad från de flesta andra matlagningsaktiviteter jobbar ni sida vid sida med restaurangens kockar i det mycket rymliga köket. Köksmästaren övervakar ert arbete och kommer med matnyttiga tips och tricks som ni sedan har stor nytta av vid middagsbjudningarna hemma.

Middag
Även själva sittningen blir aktiv och mingelvänlig när ni skickar alla godsaker runt bordet. Extra stolt, med en varm kommentar till det man själv tillrett kanske.

Förrätt: Libanesisk meze, ett orientalisk smörgårdsbord innehållande både kalla och varma rätter.
Huvudrätt: Grillmix. Kött, korv och färsrätter.
Dessert: Namura, libanesisk mannagrynskaka

Lokaler
På romantiska Norr Mälarstrand ligger restaurangen, med intim inredning och prisat orientaliskt kök.

Dryck
Till briefingen i cocktailbaren serveras en fördrink.
Till maten har sommeliern valt ut två viner som samspelar med de olika rätterna.