matlagningsaktivitet
Klassisk matlagning

Vem har inte önskat att man haft en professionell kock och en erfaren servitris att tillgå när bjudmiddagen ser ut att gå åt skogen? Hur får man egentligen maten att se så fräsch och inbjudande ut som på en bättre restaurang?

På våra matlagningskvällar får man lära sig ett och annat knep av köksmästaren medan man tillreder sin egen lyxmiddag under stämningsfulla förhållanden. Ni får med er recepten hem, så att ni kan imponera på gästerna vid bjudmiddagen hemma.

Det finns mängder med menyer och upplägg att välja mellan.

Arbetsgång
Sällskapet delas in i tre grupper, som sedan ansvarar för en av rätterna. Ni sköter tillredning, upplägg och servering av den tilldelade rätten. Ni har tid att mingla och titta på hur de andra grupperna jobbar. Aktiviteten är avspänd och social, men samtidigt är timing A och O när man lagar gourmetmat, bränn inte råvarorna! Allt sker under köksmästarens vakande öga.

Till bords
Spännande att bjuda kollegorna eller kunderna på något ni gemensamt tillrett, klart att man är nyfiken på reaktioner och utlåtanden.

Menyförslag – Vår
* Lättbakad lax, rökt laxromfärskost, mormorsgurka, ängsyra
* Citronkokt vit sparris, brynt smör, pilgrimsmusseltartar, hasselnötter
* Lavendel-& salvia stekt kalvinnanlår, äpple, getost, kålrabbi
* Mascarponeglass, rabarber, krispig honung, körvel