Korvtillverkning

Korvtillverkning med kollegorna
Korven har tagit steget in i finrummet, och det med rätta.

Skillnaden mellan en hot dog och en korv man själv stoppat med förstklassiga råvaror och kärlek är milsvid.

Välkomstmingel
Vid ankomst serveras en trevlig fördrink och tilltugg medan matkreatören går igenom kvällens upplägg och sällskapet delas in i mindre grupper och ansvarsområden.

Arbetsgång
Under den här aktiviteten får ni möjligheten att lära er grunderna i detta hantverk. Kött och färs från olika djur, kryddor av alla de slag och färska örter finns på plats, liksom all tänkbar utrustning.
Den korvälskande köksmästaren instruerar och svarar på frågor under aktiviteten.

Middag
Efter ungefär en och en halv timmes korvtillverkning sätter ni er till bords i den fantastiska matsalen för att avnjuta en vällagad trerättersmiddag. Givetvis med anknytning till korv och patéer.
Under aktiviteten serveras öl, vin och tilltugg.

Ta med korv hem
Efter avslutad kväll finns det gott om korv kvar att bjuda familj och vänner på. Runt tio korvar per person som ni tar hem tillsammans med basinstruktioner och recept.

Programförslag med cirkatider
17.00                   Välkommen. Fördink, historik och lagindelning
17.15 – 19.45        Korv- och terrintillverkning
19.45 – 22.00        Trerättersmiddag